Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat Kunstuitleen Bollenstreek?

Wij zijn de Kunstuitleen in 1998 gestart in een oude bollenschuur in Hillegom en later gegroeid naar de huidige locatie. In 2006 zijn we naast een kunstuitleen voor volwassenen, een kunstuitleen voor de kinderen begonnen.

Hoe lang mag ik een kunstwerk lenen?

U mag een kunstwerk maximaal anderhalf jaar lenen. Na deze periode vragen wij het kunstwerk om te wisselen voor een nieuw kunstwerk, retour te brengen of aan te schaffen.

Hoe lang zit ik vast aan een abonnement?

Zolang u een kunstwerk leent, betaalt u een maandelijks tarief. Dit is afhankelijk welk kunstwerk u leent. Wij hanteren geen minimale leenperiode. In principe kunt u een kunstwerk maandelijks omwisselen dan wel retour brengen, wanneer het u uitkomt. U betaalt eenmalig inschrijfgeld.

Het is altijd mogelijk om te stoppen. Wij incasseren altijd in de 1e week van de maand. Hier kunt u rekening mee houden bij het terugbrengen van het kunstwerk. Uw opgebouwde kooptegoed blijft een jaar gereserveerd voor u staan. U kunt het kooptegoed binnen dit jaar opmaken, of u kunt het lenen weer hervatten, zodat u het kooptegoed verder kunt opbouwen.

Tot hoe hoog mag ik sparen?

Wanneer uw kooptegoed € 750,- of hoger bedraagt, dient u een kunstwerk aan te schaffen. Bij het maximale opgebouwde kooptegoed van € 750,- wordt uw huurtermijn gewijzigd met 20% korting op het maandtarief. Dit is exclusief kooptegoed. Op deze wijze is het niet mogelijk om het kooptegoed verder op te bouwen.

Ik wil graag stoppen. Wat nu?

U kunt altijd stoppen met de Kunstuitleen wanneer u dit wilt. U brengt het geleende kunstwerk retour tijdens één van onze openingsdagen. Wanneer u stopt met uw lidmaatschap bij de Kunstuitleen, blijft het opgebouwde kooptegoed een jaar lang gereserveerd staan. Een jaar na de stopzetting van het lidmaatschap heeft u geen recht meer op het kooptegoed. Wanneer uw kooptegoed € 750,- of hoger bedraagt, dient u een kunstwerk aan te schaffen.

Houdt u er rekening mee dat wij altijd de 1e week van de maand incasseren. Dit maandbedrag wordt niet terug gestort op uw rekening. De huurtermijnen dienen bij vooruitbetaling maandelijks automatisch te worden afgeschreven. Waarbij vanaf het moment van lidmaatschap de huurtermijnen ingaan. De 1e maand zal pro rata vanaf het moment van lidmaatschap worden berekend.

Wanneer is de Kunstuitleen geopend?

Woensdag 9.00 – 12.00

Donderdag 14.00 – 17.00

Vrijdag 14.00 – 17.00

Zaterdag 10.00 – 16.00

Mijn vraag staat er niet tussen

Als u een vraag aan ons heeft, kunt u ons altijd tijdens één van de openingsdagen bellen op 0252.517754. Of u kunt ons altijd mailen naar info@kunstuitleenbollenstreek.nl. Wij streven ernaar om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren.