Denise van der Zande "Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt iedereen rijker van."

het begin

in het kort

In 1996 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Tijdens mijn studie woonde ik ook in Den Haag en na mijn studie keerde ik weer terug naar mijn roots om daar een atelier te betrekken in een oude loods.

Tweeëntwintig jaar, idealistisch en gedreven, startte ik naast mijn atelier, een kleine kunstuitleen in een oude bollenschuur; Kunstuitleen Bollenstreek.  Ik wilde de mensen uit de streek iets aanbieden op het kunstvlak. Mensen in de gelegenheid stellen om kunst te bekijken binnen hun regio. 

Nu 22 jaar verder is de Kunstuitleen uitgegroeid met een galerie en een kinderkunstuitleen. Ben ik door mijn schoolgaande kinderen in aanraking gekomen met kunsteducatie, en verzorg ik regelmatig workshops op mijn atelier en kunstbeeldenroutes aan leerlingen van de scholen door Hillegom.

Het contact met de kunstenaars die hun werk in de collectie hebben staan, vind ik erg belangrijk. Ik geniet van de gesprekken die ik met de kunstenaars heb over het kunstenaarschap, en ik geniet van de gesprekken over kunst met de bezoekers aan de galerie. Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt iedereen rijker van.

Ik blijf enthousiast over mijn vak, en ik vind dat ik een fantastische onderneming heb. Kom gerust eens een keer een kijkje nemen!

Benieuwd naar de collectie?

Ontmoet het team. Wie zijn wij?
2019 denise van der zande

Denise van der Zande

eigenaresse - kunstenares - webbdesigner

Met volle enthousiasme eigenaresse van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Tevens eigenaresse van de kunst-webshop.nl. Getrouwd met Leo Remmelzwaal. Moeder van 3 prachtige kinderen.

20181019_154333_resized bewerkt

Lisette Eisenga

fotografe

De kunstcollectie van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek wordt regelmatig prachtig op foto gezet door Lisette Eisenga. Verschillende fotoshoots met diverse thema’s laten de sfeer van de galerie zien. Lisette volgde een grafische opleiding en naast kunstenaar is zij grafische vormgever. Ook haar werk staat uiteraard in onze kunstuitleencollectie.

Leo Remmelzwaal l Kunstuitleen Bollenstreek

Leo Remmelzwaal

Eigenaar Le-Re Onderhoudsbedrijf - mede eigenaar Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek

Getrouwd met Denise van der Zande. Vader van 3 prachtige kinderen.

starframe-logo

Star Frame

lijstenmaker

professioneel bedrijf voor al het inlijstwerk

kunstuitleen-bollenstreek-interieur (1)

Mark Jonker

Advies- en administratiekantoor Jonker en van Nobelen uit Noordwijkerhout

KUNST WEERSPIEGELT I “In de kunstwerken van Kunstuitleen Bollenstreek zit heel veel kleur, impressie en diversiteit van invalshoeken, iedereen kan kunst anders bekijken en beoordelen. En eigenlijk weerspiegelt dat ook wat wij doen voor onze klanten.” Mark Jonker

b335patriciaelsakkers-schakles-walnoothout-30x30x40-€1050,-

Patricia Elsakkers

beeldhouwster

Patricia staat al met haar werk vanaf het eerste uur in de kunstuitleencollectie. Ook heeft de kunstenares de Kinderkunstuitleen meegeholpen op te zetten, en verzorgt zij workshops op het atelier.

IMG_0060

Teun Kulk

Automatisering Keurnetworks

Automatisering Keurnetworks

atelierbezoek februari 2016 (16)

Fabiënne Ligtenberg

tekstschrijfster

Fabiënne Ligtenberg is tekstschrijver, groot kunstliefhebber en verhalenverteller. Als moeder van drie kinderen in de basisschoolleeftijd weet zij als geen ander hoe belangrijk is dat kinderen leren over kunst. Zij ziet dat cultuureducatie onder druk staat en zet zich ervoor in kunst en cultuur voor iedereen en vooral voor kinderen toegankelijk te maken.