Denise van der Zande
Denise van der Zande "Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt iedereen rijker van."

het begin

in het kort

In 1996 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Tijdens mijn studie woonde ik ook in Den Haag en na mijn studie keerde ik weer terug naar mijn roots om daar een atelier te betrekken in een oude loods.

Tweeëntwintig jaar, idealistisch en gedreven, startte ik naast mijn atelier, een kleine kunstuitleen in een oude bollenschuur; Kunstuitleen Bollenstreek.  Ik wilde de mensen uit de streek iets aanbieden op het kunstvlak. Mensen in de gelegenheid stellen om kunst te bekijken binnen hun regio. 

Nu na bijna 25 jaar verder is de Kunstuitleen uitgegroeid met een galerie en een kinderkunstuitleen. Ben ik door mijn schoolgaande kinderen in aanraking gekomen met kunsteducatie, en verzorg ik regelmatig workshops op mijn atelier en kunstbeeldenroutes aan leerlingen van de scholen door Hillegom.

Het contact met de kunstenaars die hun werk in de collectie hebben staan, vind ik erg belangrijk. Ik geniet van de gesprekken die ik met de kunstenaars heb over het kunstenaarschap, en ik geniet van de gesprekken over kunst met de bezoekers aan de galerie. Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt iedereen rijker van.

Ik blijf enthousiast over mijn vak, en ik vind dat ik een fantastische onderneming heb. Kom gerust eens een keer een kijkje nemen!