Kunstuitleen

Zoveel mensen, zoveel wensen

Beeldende kunst is niet weg te denken uit het leven. Kunst is een uiting van emotie en kunst bekijken is een manier om het leven te begrijpen. Maar kunst maakt ook onze woonomgeving of werkplek mooier. Daarom adviseren wij particulieren en bedrijven bij het lenen en aankopen van kunstwerken. We hebben een heel gevarieerde collectie met werk van hedendaagse, professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland, van abstract tot realistisch. Ieder jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe werken. Eens per kwartaal hebben we een nieuwe expositie. Een lijn in de voorkeur van het publiek is niet altijd te ontdekken. “Zoveel mensen, zoveel wensen.”

Bloemenpracht

Dé Kunstuitleen in de Bollenstreek voor thuis en voor het bedrijf. Maar ook als je buiten de Bollenstreek woont, kunt je online shoppen in onze webshop. Onze kunstcollectie bestaat uit prachtige kunstwerken van verschillende professionele kunstenaars uit heel het land. Het is een kleurrijke collectie van schilderijen, grafiek, beelden tot fotografie aan toe. Veel bloemen en figuratie vind je terug in onze collectie.

Kunstblik

Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt iedereen rijker van.

Val je ook op één van de kunstwerken?

Je kunt makkelijk online één van de kunstwerken uit onze webshop kopen. Wij bellen je voor een afspraak wanneer het uitkomt om het aangekochte kunstwerk langs te brengen.

View now!

Kunstuitleen

Kunst inspireert en is eigenlijk onmisbaar in onze woonkamer. Het laat jouw stijl zien. De kunstuitleencollectie wisselt regelmatig, daardoor heb je altijd ruim keuze uit verschillende technieken en stijlen. Jij bepaalt zelf in welk tarief je wilt lenen. Dit kan per omwisseling verschillen. 40% van het tarief is bedoelt als kooptegoed.

Kom gerust binnen en bekijk onze uitgebreide kunstuitleencollectie. Elke maand kan een kunstwerk omgewisseld worden, het mag maximaal anderhalf jaar geleend worden. Voor elk seizoen een nieuwe aankleding van huis!

Kunst voor thuis

Kunst in huis, maakt de aankleding van jouw huis geheel af. Kunstuitleen Bollenstreek wil voor particulieren van de gehele bollenstreek de mogelijkheid scheppen om dicht bij huis kunst te lenen en te kopen. De leenperiode van de kunstwerken is maximaal 18 maanden. Een minimaal aantal maanden lenen hebben we niet in onze voorwaarden staan.

Kooptegoed

Van de maandelijkse tarieven is 40% bedoeld als kooptegoed. Dit bedrag blijft voor gereserveerd staan en is te besteden voor de aankoop van een of meerdere kunstwerken bij Kunstuitleen Bollenstreek. Wanneer je stopt met het lidmaatschap bij de kunstuitleen, blijft het opgebouwde kooptegoed een jaar lang gereserveerd staan. Een jaar na de stopzetting van het lidmaatschap heb je geen recht meer op het kooptegoed. Wanneer uw kooptegoed € 750,- of hoger bedraagt, dien je een kunstwerk aan te schaffen. Bij het maximale opgebouwde kooptegoed van € 750,- wordt het huurtermijn gewijzigd met 20% korting op het maandtarief. Dit is exclusief kooptegoed. Op deze wijze is het niet mogelijk om het kooptegoed verder op te bouwen.

Kooptegoed opvragen

Het is altijd handig om te weten hoe hoog uw opgebouwde kooptegoed is. Misschien wil je het kunstwerk dat je hebt geleend ermee aanschaffen, of zoekt je juist een kunstzinnig cadeau. Het kooptegoed kan voor allebei worden gebruikt.Vermeldt in jouw mail aan de Kunstuitleen naam, klantnummer en adres. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen een reactie te hebben gegeven.

Kunstkoopregeling

Mocht je besluiten om het geleende kunstwerk of een ander kunstwerk aan te kopen, dan kan dit kunstwerk in 12 maanden afbetaald worden. Het reeds opgebouwde kooptegoed wordt van de verkoopprijs afgehaald. De huurovereenkomst gaat dan over in een renteloze afbetalingsregeling.

Kunst aan huis

Laat het werk bij thuis bezorgen! Wanneer je een groot kunstwerk leent en/of meerdere kunstwerken, dan dit toch geleend worden. Voor €12,50  door ons laten bezorgen (geldig streek Bollenstreek. Buiten de Bollenstreek geldt een transportkosten van €45,-). Dit bedrag betaal je ook bij het laten ophalen van het (de) kunstwerken en is inclusief 21 % btw.

Tarieven en voorwaarden particulieren

Bekijk hier de Tarieven en voorwaarden particulieren

Tarieven en voorwaarden bedrijven

Bekijk hier de Tarieven en voorwaarden bedrijven