slipper
Boetseren
MAAK JE
keramische schoen
zondag 10 november 13.00 uur
o.b.v. Carla Dijk
bruine gezicht schoen
Boetseren
MAAK JE
keramische schoen
zondag 10 november 13.00 uur
o.b.v. Carla Dijk
_CZF3418 Foto Corine Zijerveld(c)2017-011
Hillegom
BEELDENROUTE
voor basisscholen
Maak kennis met de
belangrijkste openbare buitenbeelden
fbactie rinze de rooij
zondag 10 november
EXTRA OPEN
11.00 - 16.00 uur
Kom je ook jouw werk omwisselen?

Kunst & Kids

boetseren

Maak je eigen keramische schoen!

Zondag 10 november 13.00 uur maak je een eigen schoen van klei onder begeleiding van kunstenares Carla Dijk. Je kunt zelf kiezen welke, een slipper of een gymp. Het is handig als je er thuis al over nadenkt en een klein tekeningetje maakt. Dan kunnen we meteen aan de slag.

Jouw prachtige schoen wordt door jou dezelfde middag beschilderd met engobe. Er staan verschillende kleuren engobe en kwasten voor je klaar op het atelier. Wanneer alles droog is gaan de schoenen een paar dagen later de keramiekoven in en worden ze afgebakken op maar liefst 1050 graden.

Vind je het nog leuker om samen met jouw vader moeder of oma of opa aan de slag te gaan? Neem hem of haar gezellig mee. Iedereen is welkom om een schoen te maken!

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Ben je lid van de Kinderkunstuitleen, of zijn jouw ouders lid, dan betaal je €10,-. Kosten voor niet-leden zijn € 15,-.

Leuk als je meedoet!

Shop online voor de kinderverjaardag!

informatie kids

kunst is leuk!

kunst is leuk!

kids t/m 16 jaar

De KinderKunstuitleen is een kunstuitleen speciaal voor kinderen. Als je niet ouder bent dan 16 jaar, kan je hier een kunstwerk lenen, bijvoorbeeld een schilderij of een zeefdruk. De KinderKunstuitleen heeft een mooie vrolijke verzameling kunstwerken van professionele kunstenaars, waar je een keuze uit kunt maken. Dit kunstwerk kan je op je kamer ophangen. Als je daarop uit gekeken bent, dan ruil je het kunstwerk om voor een ander kunstwerk.

MAIL ONS

hoe duur?

hoe duur?

vanaf € 6,- !!

Een abonnement op de KinderKunstuitleen kost € 6,- per maand.
Hiervan wordt € 2,40 gespaard. Als je genoeg hebt gespaard kan je een eigen kunstwerk kopen.

MAIL ONS

belangrijk

belangrijk

Een geleend kunstwerk wordt meegegeven met een zak eromheen, om zo beschadigingen aan het kunstwerk te voorkomen tijdens het vervoer. We vragen je deze zak altijd te gebruiken als je het kunstwerk weer komt terug brengen. Je kunstwerk is thuis via jouw ouders verzekerd, maar we vragen je wel voorzichtig met het werk om te gaan.

MAIL ONS

hoe lang?

hoe lang?

Je mag een kunstwerk omwisselen wanneer je dit leuk vindt. Een kunstwerk mag je maximaal anderhalf jaar lenen.

MAIL ONS

welkomst
geschenk

welkomst
geschenk

Wij vinden het heel leuk dat je lid wordt van de KinderKunstuitleen. Daarom ontvang je van ons een welkomstgeschenk: een verjaardagskalender met kleurplaten, waar ruimte is voor vrije expressie. Zodat je hem zelf kan afmaken naar eigen smaak.

MAIL ONS

kunst&kids

kunst&kids

Wil jij later kunstenaar worden?

Kom dan alvast ervaring op doen op ons atelier. De KinderKunstuitleen organiseert een aantal keer per jaar Kunst&Kidsworkshops op het atelier. Deze workshops worden verzorgt door professionele kunstenaars. Denk bijvoorbeeld maar eens aan boetseren, grafiek maken, schilder- of timmerles.

MAIL ONS

inschrijfgeld

inschrijfgeld

Als je ouders nog geen lid zijn van de Kunstuitleen, dan betaal je eenmalig € 5,- inschrijfgeld. Om je te kunnen inschrijven hebben we een geldig legitimatie van een van je ouders nodig. Dus neem je ouders ook mee!

MAIL ONS

kunstkoop

kunstkoop

kunstkoopregeling

Het is altijd handig om te weten hoe hoog jouw opgebouwde kooptegoed is. Misschien wil je het kunstwerk dat je hebt geleend kopen, of zoek je juist een leuke kalender. Het kooptegoed kan voor allebei worden gebruikt.Vermeldt in jouw mail aan de Kunstuitleen naam, klantnummer en adres. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen een reactie te hebben gegeven.

MAIL ONS

beeldenroute
kunsteducatie

beeldenroute
kunsteducatie

'Oh, is dat ook kunst?' Hoe leuk is het om kunst eigen te maken door er samen naar te kijken en erover te praten!

We gaan met de leerlingen van groep 7 / 8 een rondje Hillegom op de fiets langs de belangrijkste openbare buitenbeelden in Hillegom. Basisscholen uit Hillegom kunnen zich hiervoor opgeven.

Klik op onderstaande button en stel je vraag en/of om meer informatie te ontvangen.

MAIL ONS