Kinderkunstuitleen

Kunst ook voor jou!

Kunst is leuk!

De KinderKunstuitleen is een kunstuitleen speciaal voor kinderen. Als je niet ouder bent dan 15 jaar, kan je hier een kunstwerk lenen, bijvoorbeeld een schilderij of een zeefdruk. De KinderKunstuitleen heeft een mooie vrolijke verzameling kunstwerken van professionele kunstenaars, waar je een keuze uit kunt maken. Dit kunstwerk kan je op je kamer ophangen. Als je daarop uit gekeken bent, dan ruil je het kunstwerk om voor een ander kunstwerk.

Welkomstgeschenk!

Wij vinden het heel leuk dat je lid wordt van de KinderKunstuitleen. Daarom ontvang je van ons een welkomstgeschenk: een verjaardagskalender met kleurplaten, waar ruimte is voor vrije expressie. Zodat je hem zelf kan afmaken naar eigen smaak.

Hoe lang?

Je mag een kunstwerk omwisselen wanneer je dit leuk vindt. Een kunstwerk mag je maximaal anderhalf jaar lenen.

Hoe duur?

Een abonnement op de KinderKunstuitleen kost € 6,- per maand. Hiervan wordt € 2,40 gespaard. Als je genoeg hebt gespaard kan je een eigen kunstwerk kopen.

Inschrijfgeld

Als je ouders nog geen lid zijn van de Kunstuitleen, dan betaal je eenmalig € 5,- inschrijfgeld. Om je te kunnen inschrijven hebben we een geldig legitimatie van een van je ouders nodig. Dus neem je ouders ook mee!

Belangrijk!

Een geleend kunstwerk wordt meegegeven met een zak eromheen, om zo beschadigingen aan het kunstwerk te voorkomen tijdens het vervoer. We vragen je deze zak altijd te gebruiken als je het kunstwerk weer komt terug brengen. Je kunstwerk is thuis verzekerd, maar we vragen je wel voorzichtig met het werk om te gaan.

Doe je ook gezellig mee?!

Wil jij later kunstenaar worden? Kom dan alvast ervaring op doen op ons atelier. De KinderKunstuitleen organiseert een aantal keer per jaar Kunst&Kidsworkshops op het atelier. Deze workshops worden verzorgt door professionele kunstenaars. Denk bijvoorbeeld maar eens aan boetseren, grafiek maken, schilder- of timmerles. 

Kunstroute Hillegom

Sinds 2017 gaan we ook op pad met leerlingen langs de belangrijkste openbare buitenbeelden in Hillegom.

Dit is niet alleen leerzaam, het geeft ook herkenning. Oh, is dat ook een kunstwerk?