Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

signeersessie bij READSHOP door Werner van den Belt

juni 5 @ 11:00 am - 12:00 pm

SCHILDERS VAN DUIN- EN BOLLENSTREEK  –  WERNER VAN DEN BELT

Signeersessie Readshop

 HILLEGOM – Het boek “Schilders van Duin- en Bollenstreek”  van Werner van den Belt, kunsthistoricus en voormalig directeur Museum de Zwarte Tulp,  is onlangs uitgekomen. In dit prachtige boek staat ook de Hillegomse kunstenaar Dick Beutick omschreven. Zaterdag 5 juni om 11.00 uur signeert de kunsthistoricus zijn boek bij de Readshop in Hillegom.

De Hillegomse kunstenaar Dick Beutick wandelt het hele jaar door de streek. “Wonend in de Duin- en Bollenstreek zou je vermoeden dat het agrarisch buitengebied enorm is. Maar helaas is het hele open karakter van het landschap grotendeels verdwenen. In de open gebieden van weleer herbergen nu vooral tuinbouwbedrijven, tuincentra, sportvelden en wegen, en daar moet je het als wandelaar maar mee doen. Toch blijkt bij nadere beschouwing dat je echt niet ver van huis hoeft om van de schoonheid van dit buitengebeuren te kunnen genieten.”

Zo is de kunstenaar jaren geleden begonnen met het maken van geruite schilderijen, waarvan de blokjes de kleuren weergeven van de omgeving waar hij woont. Hij ziet zichzelf als bermtoerist, die als huisschilder de olieverf laagje voor laagje aanbrengt op een schilderdoek en daarmee een landschappelijk sfeerbeeld oproept. Omdat de bloemenpracht maar van korte duur is, komen de kleuren vooral tot uiting in de tinten van zand, klei, stro en de boeiende bermbegroeiing. De kleuren die de kunstenaar gebruikt in zijn werk worden ook beïnvloed door de weersomstandigheden, en de bijbehorende speling van het licht.

De zomerexpositie “Verstild landschap” van Dick Beutick is vanaf zaterdag 5 juni tot en met 14 augustus te bezichtigen in de expositieruimte van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Meer informatie over de expositie en lezing is te vinden op www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Gegevens

Datum:
juni 5
Tijd:
11:00 am - 12:00 pm
Evenement Tags: