Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Evert Salis

november 7 @ 2:00 pm - 3:00 pm

Lezing

Wij willen graag de mensen die lid zijn van de Kunstuitleen, niet alleen kennis maken met de nieuwe kunstwerken uit de collectie, maar ook met de kunstenaars achter deze werken.

Evert Salis zal zondag 7 november om 14.00 uur een korte lezing geven over zijn werk; waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, en welke technieken hij in zijn werk gebruikt. De lezing is gratis, en iedereen is welkom. Aanmelden voor de lezing is gewenst en kan via info@kunstuitleenbollenstreek.nl

Tijdens de expositie is de galerie ook op zondag 7 november én zondag 19 december van 11.00 tot 17.00 uur geopend!

Evert Salis

Evert Salis volgde de opleiding Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij studeerde af op de vakken etsen, houtsnede, zeefdruk en lithografie. De eerste jaren na zijn studie maakte hij vooral etsen en houtsnedes, op een gegeven moment is hij ook gaan schilderen met plakkaatverf (gouaches). In deze schilderijtjes is zijn grafische achtergrond goed zichtbaar in het lijnenspel en de vlakverdeling: je zou kunnen zeggen dat hij tekent met verf. Voor de Kunstuitleen maak Salis vooral werk over de Bollenstreek en dat is geen straf voor hem, want als Amsterdammer de Bollenstreek een prachtig gebied. “Ik vind plaatsen zoals Hillegom op sommige plekken een 19e -eeuwse sfeer hebben. Jammer dat de Blauwe Tram niet meer rijdt.” Speciaal voor Kunstuitleen Bollenstreek gaat hij op pad om de Bollenstreek te verkennen en naar aanleiding van die zoektochten schilderijen te maken.

 

Gegevens

Datum:
november 7
Tijd:
2:00 pm - 3:00 pm
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Telefoon:
0252517754
E-mail:
info@kunstuitleenbollenstreek.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Satellietbaan 14C
Hillegom, Zuid-Holland 2181 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252517754
Bekijk de site van Locatie