Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Anneke Peereboom

maart 21 @ 2:00 pm - 3:00 pm

Gratis

Zondag 21 maart om 14.00 uur houdt kunstenares Anneke Peereboom een lezing over haar werk, inspiratiebronnen, welke technieken ze toe past in haar werk. Tevens is het de laatste dag van haar expositie ‘Wat bloeit en groeit in mijn tuin’ welke te zien is in de expositie ruimte van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek t/m 21 maart.

In verband met de corona maatregelen zijn er 10 plekken beschikbaar (onder voorbehoud). De lezing is gratis. Iedereen is welkom. Opgeven kan via info@kunstuitleenbollenstreek.nl.

De kunstenares Anneke Peereboom vertelt kort over haar expositie:

 

WAT GROEIT EN BLOEIT – De expositie van kunstenares Anneke Peereboom bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is van 20 februari t/m 21 maart te bezichtigen volgens de corona maatregelen. Wil je graag de expositie bekijken? Maar gerust een afspraak via: https://www.kunst-webshop.nl/maak-een-afspraak-om-langs…/
De inspiratie voor haar nieuwste werk heeft kunstenares Anneke Peereboom dicht bij huis gehaald. “Ik ben door het wonen in een kleine stad geïnteresseerd geraakt in alles wat groeit en bloeit in mijn tuin met veel groen. Zaailingen in de tuin, die zelf op zoek gaan naar een plek zonder dat ze gestuurd worden door de mens. Planten schijnen te communiceren met elkaar. “Wist jij dat?” Fascinerend, wat er allemaal gebeurt daar vanaf de grond. Daar gaan mijn actuele schilderijen over.”
De eerste expositie van het jaar 2021 van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is een gedeeltelijke lock down expositie. De expositie start namelijk wanneer Nederland nog midden in de lock down zit. Het is dus ook maar de vraag wanneer deuren van de galerie echt open mogen. De lezing van Anneke Peereboom is onder voorbehoud gepland op zondag 21 maart om 14.00 uur.
“Schilderen is mijn manier van leven. Ik hou ervan om van een wit doek uit te gaan, Mezelf te verrassen, de discussie met het doek, de verf, de kwasten aan te gaan, Elke keer weer kiezen, beslissen, wat mag blijven staan, wat niet, wat vertelt het doek, is de compositie spannend genoeg, Vertellen de kleuren die ik kies genoeg, of moet het toch anders. Lukt het mij het verhaal te vertellen. Anders gezegd, komt het schilderij voorbij de verf en het doek. En dan, dat je mensen er blij mee kan maken, dat er een kijker is die je verhaal snapt, of het wilt snappen, met je mee durft te gaan in het verhaal. Altijd spannend.”
Anneke Peereboom heeft de Rietveld Academie in Amsterdam voltooid. Vanaf 2005 staan haar kunstwerken in de kunstuitleencollectie van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. De kleurrijke abstracte schilderijen van groot en klein formaat zijn geliefd bij zowel bedrijven als particulieren.

Gegevens

Datum:
maart 21
Tijd:
2:00 pm - 3:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Satellietbaan 14C
Hillegom, Zuid-Holland 2181 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252517754
Site:
www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Geef een reactie