Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Jos van den Heuvel

september 5 @ 11:00 am - oktober 16 @ 5:00 pm

Gratis

expositie van 5 september t/m 16 oktober Jos van den Heuvel. De kunstenaar zal zondag 5 september om 14.00 uur een lezing houden over zijn werk. De lezing is gratis.

persbericht –

Nieuw te ontdekken land – Jos van den Heuvel exposeert bij Kunstuitleen Bollenstreek

“Dagelijkse indrukken waren etalages van winkels of combinaties met gebouwen. Van alles wat je ziet als je in steden bent, stapels rommel op straat die een soort stilleven vormen, afbeeldingen op uithangborden, reclames, en verkeersborden. Later ben ik meer in duinen en parken gaan wandelen. Daardoor is de natuurlijke omgeving in mijn schilderijen meer een rol gaan spelen. De atmosfeer in het landschap, vergezichten, luchten, lichtval. Het is bijzonder om onbekende plaatsen te ontdekken en nieuwe indrukken op te doen.”

Aan het woord is de kunstenaar Jos van den Heuvel, die momenteel bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek exposeert. Zo’n 27 jaar al is hij professioneel beeldend kunstenaar. Hij heeft in die tijd vooral olieverf schilderijen gemaakt.

Zondag 5 september om 14.00 uur zal de Haagse kunstenaar Jos van den Heuvel een korte lezing geven. De lezing staat in het teken van de expositie “Nieuw te ontdekken land” welke ook in de galerie te zien is. Bij de Kunstuitleen is de kunstenaar al bijna 5 jaar vertegenwoordigd met zijn surrealistische schilderijen. Tijd voor een expositie waar al zijn nieuwste werken te zien zijn.

Jos van den Heuvel heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en vervolgens aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In Den Haag werd er veel getekend naar de waarneming, naast schilderen, etsen, zeefdrukken en lithografie. In Rotterdam werkte hij veel met computertechnieken. Dat was in 1988 nieuw en bijzonder. “In die tijd werd de computer steeds belangrijker. Ik was bezig met getallenreeksen, het programmeren van vormen en kleuren, computerkunst en grafisch ontwerpen. Het schilderen met verf begon ik te missen en ik besloot dat ik daarmee verder wilde gaan.” Na zijn opleiding ging hij verder met het maken van schilderijen in olieverf. Zijn huidige werk is figuratief te noemen, het bevat ook abstracte elementen.

Zijn schilderijen ontstaan uit verbeelding en zijn niet naar de waarneming geschilderd; “Het zijn figuratieve schilderijen van fictieve landschappen gevormd door bodem, water en lucht, met de daarin aanwezige planten, dieren en mensen. Soms ontstaan in dit figuratief geschilderde landschap uit verf opgebouwde objecten die verwant zijn aan een abstract expressionistische stijl van schilderen. Als experiment binnen het figuratieve schilderij nemen zij de vorm aan van onbestemde bouwwerken, decors en assemblages die als een soort driedimensionale kunstwerken in het landschap staan.”

 De expositie “Nieuw te ontdekken land” van Jos van den Heuvel is tot 16 oktober te bezichtigen bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor alle nieuwe leden. Meer informatie over de expositie, de lezing, welkomstgeschenk, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Gegevens

Begin:
september 5 @ 11:00 am
Einde:
oktober 16 @ 5:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Telefoon:
0252517754
E-mail:
info@kunstuitleenbollenstreek.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Satellietbaan 14C
Hillegom, Zuid-Holland 2181 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252517754
Bekijk de site van Locatie