Laden Evenementen

All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Corneille

mei 26 @ 12:00 pm - 6:00 pm

Evenement Navigation

Corneille – workshop linosnijden met Diana van Hal

Wil je de techniek van linosnijden onder de knie krijgen, kom dan op zondag 26 mei op het atelier van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek meedoen aan de workshop! Diana van Hal heeft jarenlange ervaring en  geeft regelmatig workshop in linosnijden aan volwassen en kinderen. In 2017 heeft de kunstenares de KUNST.NL publieksprijs gewonnen met haar werk “Hermanos”, een linosnede gedrukt op linnen met een groot beeldformaat van 95x165cm.

Diana van Hal heeft vele malen West-Afrika bezocht, dit is goed te zien in haar stijl van haar kunstwerken. Het klimaat en de cultuur heeft zij in haar hart gesloten. De bekende kunstenaar Corneille haalde zijn inspiratie ook uit zijn reizen naar Afrika. Je tekent eerst een ontwerp op de lino plaat. Er wordt gewerkt volgens de reductie methode: je snijdt met gutsen in de lino, en drukt hem af. De hoge delen worden dan afgedrukt. Daarna snijd je weer verder in dezelfde plaat en drukt hem weer af, precies over de vorige afdruk. Nu heb je al twee kleuren. Dit kun je steed herhalen. Aan het einde van de workshop is de lino als het ware  opgesneden en heb je een meer kleuren prent gemaakt.

Wanneer: zondag 26 mei 2019

Tijdstip: 12.00 tot 16.00 uur

Kosten: €45,- per peroon

Voor wie?: voor iedereen die graag wil leren linosnijden, het niet erg vindt om vies te worden, en een gezellige ontspannen middag willen hebben.

De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen, en maximaal 8 deelnemers. Het aantal deelnemers houden we bewust laag, zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht.

Inschrijven kan via: info@kunstuitleenbollenstreek.nl

Gegevens

Datum:
mei 26
Tijd:
12:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Telefoon:
0252517754
E-mail:
info@kunstuitleenbollenstreek.nl
Website:
www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Locatie

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Satellietbaan 14C
Hillegom, 2181 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0252517754