Hollandse nieuwe..

Glaskunstenares Martine Knoppert heeft een voorliefde  voor grafisch werk en houdt van techniek. Haar creaties laten een optelsom zien van fusen, buigen, zagen, gritstralen, ingenieuze kleurvloeisels en meer. Over haar nieuwste werk “Hollandse nieuwe” vertelt Martine kort haar verborgen boodschap.

Tijdens de studie Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Den Haag ontstond haar liefde voor glas. De focus werd verlegd naar het aanleren van lastechnieken. Het ontbreken van een Nederlands naslagwerk maakte dat zij ook ging schrijven. Dit leverde de lijvige publicatie Glasbewerken op (2011, herdruk 2013). Grafisch werken. Het staat bijna met hoofdletters boven al haar werk. Te zien in de strakke schalen, kommen en bootvormen die ze maakt. Niet alleen het experiment met techniek is kenmerkend, ook de diversiteit aan vormen.

Bekijk al haar werk op de kunst-webshop.nl pagina!