Kom ook naar de lezing van Jos van den Heuvel!

Korte lezing

Zondag 5 september om 14.00 uur zal de Haagse kunstenaar Jos van den Heuvel een korte lezing geven. De lezing staat in het teken van de expositie “Nieuw te ontdekken land” welke ook in de galerie te zien is. Bij de Kunstuitleen is de kunstenaar al bijna 5 jaar vertegenwoordigd met zijn surrealistische schilderijen. Tijd voor een expositie waar al zijn nieuwste werken te zien zijn.

Jos van den Heuvel heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en vervolgens aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In Den Haag werd er veel getekend naar de waarneming, naast schilderen, etsen, zeefdrukken en lithografie. In Rotterdam werkte hij veel met computertechnieken. Dat was in 1988 nieuw en bijzonder. “In die tijd werd de computer steeds belangrijker. Ik was bezig met getallenreeksen, het programmeren van vormen en kleuren, computerkunst en grafisch ontwerpen. Het schilderen met verf begon ik te missen en ik besloot dat ik daarmee verder wilde gaan.” Na zijn opleiding ging hij verder met het maken van schilderijen in olieverf. Zijn huidige werk is figuratief te noemen, het bevat ook abstracte elementen.

Zijn schilderijen ontstaan uit verbeelding en zijn niet naar de waarneming geschilderd; “Het zijn figuratieve schilderijen van fictieve landschappen gevormd door bodem, water en lucht, met de daarin aanwezige planten, dieren en mensen. Soms ontstaan in dit figuratief geschilderde landschap uit verf opgebouwde objecten die verwant zijn aan een abstract expressionistische stijl van schilderen. Als experiment binnen het figuratieve schilderij nemen zij de vorm aan van onbestemde bouwwerken, decors en assemblages die als een soort driedimensionale kunstwerken in het landschap staan.”

De expositie “Nieuw te ontdekken land” van Jos van den Heuvel is tot 16 oktober te bezichtigen bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor alle nieuwe leden.

Vind je het leuk om de lezing van Jos van den Heuvel bij te wonen? Geef hier door dat je van plan bent om langs te komen, en met hoeveel mensen. Wij zetten dan een stoel voor je klaar!