Bezoek van Ruben van Veen

Wat een leuk bezoek vanmiddag van kunstenaar Ruben van Veen!

De uit Gouda afkomstige kunstenaar Ruben van Veen maakt kleurrijke schilderijen in een expressieve schildertoets waarop bijna altijd figuren te zien zijn. De personen, de vrouw oververtegenwoordigd, vormen een goed gezelschap dat drinkt, feest en praat.

De kunstenaar zegt dat zijn werk intuïtief tot stand komt. Door het schilderen en het weer overschilderen ontstaat een bewegelijke compositie in een complexe harmonie, waardoor zijn kenmerkende thematiek;  verleiding, conflict, angsten en de liefde, wordt verstrekt.

Ruben van Veen (1960) volgde teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit te Gouda en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij exposeert sinds 1992. Zijn werk is opgenomen in museale en particuliere collecties.

In 2016 verscheen het kunstboek “Ruben van Veen / Tekeningen Schilderijen Kartonnen”  met een selectie van zijn werk over de periode 1994 – 2016.