Met subtiel kleurgebruik…

Lisette Eisenga schildert abstracte landschappen in een heel eigen kleurpalet. Structuur en kleurgebruik staan centraal, waarbij zij naast acrylverf soms ook olieverf, potlood en pastel gebruikt. Lisettes werk is gelaagd en ontstaat deels intuïtief; opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan landschappen vol subtiele details en kleuren.

Inspiratie haalt de kunstenares uit de natuur en het landschap. Takjes, botjes, blaadjes, veertjes en steentjes – al die vormen, kleuren en structuren die de natuur te bieden heeft vormen een onuitputtelijke inspiratiebron. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de realiteit is vaak anders. De mens bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. De schilderijen gaan over dit samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks of kwaadschiks, ons landschap vormgeven. De grens tussen natuur en menselijk ingrijpen vervaagt totdat niet meer duidelijk is wat een rots is of wat een gebouw.

Lisette Eisenga (1978) volgde een grafische opleiding en naast kunstenaar is zij grafisch vormgever.

Bekijk hier het overzicht van Lisette https://www.kunst-webshop.nl/lisette-eisenga-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *