Birds expositie nog 1 week!

BIRDS l Expositie Yvonne Zomerdijk tot en met 17 oktober nog te bezichtigen!!
Zomerdijk heeft haar opleiding gevolgd aan de Hoge School van Amsterdam, en is sinds 2003 beeldend kunstenaar. De expositie toont haar nieuwste vogelportretten. Hierover vertelt zij; “Vogels hebben mij altijd al gefascineerd. In beweging veranderen ze van vorm en lijkt het of ze steeds opnieuw een andere persoonlijkheid aannemen. In mijn vogelportretten zoek ik naar een iconisch beeld van een vogelsoort. Een vluchtig moment, waarbij de blik van de vogel naar de toeschouwer is gericht.’
De schilderijen ontstaan al zoekende naar de juiste kleuren en vorm met altijd een duidelijk verhaal in het achterhoofd. Sommige beschilderde doeken dienen als basis voor het grafiek dat de kunstenares maakt. Elk kleurvlak wordt uit karton gesneden en is een aparte drukgang die met de hand wordt neergelegd. ‘Juist die beperking van de techniek die ik hierbij toepas, zorgt voor helderheid en eenvoud in mijn werk.”
Gedurende de expositieperiode tot en met 17 oktober heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor alle nieuwe leden. Dit welkomstgeschenk is speciaal gemaakt door Yvonne Zomerdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *