Hillegomse kiekjes

Sinds zijn kindertijd tekende Evert Salis het stadsleven, trams, treinen en bussen, waarin het openbare vervoer een grote rol speelt. Speciaal voor Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek gaat hij regelmatig op pad in de Bollenstreek om foto’s te nemen, en schildert hij de streek. Vaak zoekt hij daarbij ook buitenwijken en industriegebieden op, maar ook de bollenvelden die zo kenmerkend voor de streek zijn.
Evert Salis (Amsterdam, 1963) volgde de opleiding Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij studeerde af op de vakken etsen, houtsnede, zeefdruk en lithografie. De eerste jaren na zijn studie maakte hij vooral etsen en houtsnedes, op een gegeven moment is hij ook gaan schilderen met plakkaatverf (gouaches). In deze schilderijtjes is zijn grafische achtergrond goed zichtbaar in het lijnenspel en de vlakverdeling: je zou kunnen zeggen dat hij tekent met verf.
Zijn werk is o.a. aangekocht door het Stadsarchief Amsterdam en het Gemeentearchief Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *