Carla Dijk

‘Hopelijk kan ik deze zomer weer cursussen geven’

Een kijkje in de keuken van keramiste Carla Dijk. Zij woont en werkt in Schimmert. Onlangs is zij gestart met (cadeau) doosjes maken van keramiek.

Ben jij of dierbaren in jouw omgeving geraakt door corona?
We zijn gelukkig allemaal kerngezond.

Lukt het om aan jouw atelierwerk toe te komen?

In het begin was ik druk bezig met een opdracht. Hier heb ik veel tijd aan besteed. Toen ik deze af had viel ik beetje in een gat. De cursisten kunnen niet meer komen. Sommigen hebben klei meegenomen en brengen dan hun werk om te bakken. Ik verkoop werk op keramiekmarkten door heel Europa en ook dat ligt stil. Sinds deze week ben ik langzaam begonnen met eigen werk. Hopelijk kan ik van de zomer nog een paar leuke cursussen geven.

Waar ben je op dit moment mee aan het werk?

Ik ben nu bezig met het maken van honden. Deze worden allemaal weer op een speciale manier gedecoreerd. Daarnaast ben ik ook met porselein bezig, proefjes maken en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Komt in deze tijd van crisis extra creativiteit los bij je?

Door aan het werk te zijn en te experimenteren kom ik zeker tot nieuwe ideeën.

Op de kunst-webshop staat dit werkje ”Doosje” van je. Kan je er iets over vertellen?

Het is een klein doosje van keramiek op raku gestookt met een kleine afmeting van 10 bij 5 bij 7.5 cm. Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk craquleert (kleine scheurtjes in het keramiek) Het craquelé is zwart van kleur. Elk doosje is uniek. Ze lijken op elkaar, maar de craquelé kan verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *