Kijkje in de keuken deel 4

Hans Innemée

‘Omdat ik al lang met het proces van vereenvoudigen bezig ben, komt het helemaal aan op de spanning van de lijn en de lege ruimtes ertussen. Deze lijn, deze ruimte, dit is en blijft voor mij heel boeiend.’

HANS INNEMÉE 18 APRIL 2020, TILBURG

Ben jij of dierbaren in jouw omgeving geraakt door corona?

Tot nu toe  zijn er onze directe omgeving  slechts enkele mensen met min of meer milde verschijnselen getroffen door het virus. Ze zijn ook weer redelijk tot goed hersteld.

Lukt het om aan jouw atelierwerk toe te komen?
Ik heb eigenlijk nooit moeite om aan het werk te gaan  in de vertrouwde privé-quarantaine ruimtes  van mijn atelier. Ik zonder mij al meer dan 50 jaar ( en als kind deed ik dit ook al ) heel veel uurtjes vrijwillig af van alles en iedereen omdat dat een perfecte manier is om mijn ADHD onder controle te houden. Eén van de eigenschappen en kwaliteiten van ADHD is dat ik me enorm kan hyperfocussen.

Waar ben je op dit moment mee aan het werk?

Omdat ik in de luxe positie verkeer dat ik AOW en pensioen geniet en de helft minder atelierkosten heb omdat ik van 120 m2 naar 60 m2 ben verhuisd , kan ik meer tijd besteden aan research en onderzoek. Het maken van werk wat niet direct iets oplevert, zoals de bijlage laat zien van de compositie met twee vogels “Two meets..”..
Het zijn “blow-ups” , oftewel; inzoomen op een deel van bepaalde composities en daar dan de spanning proberen te vangen van wat het beeld uitdrukt. Omdat ik al lang met het proces van vereenvoudigen bezig ben, komt het helemaal aan op de spanning van de lijn en de lege ruimtes ertussen. Deze lijn, deze ruimte, dit is en blijft voor mij heel boeiend.

Komt in deze tijd van crisis extra creativiteit los bij je?

Niks meer of minder dan anders. Ik heb namelijk “het gebrek” dat ik erg van mezelf uitga maar wel altijd blijf pogen me te verbinden met de ander.

Op de kunst-webshop staat het vrolijke werk “To be wondering..” van je. Kan je er iets over vertellen?

Bij het werkje “To be wondering…” is het middelste deel nu precies afgebeeld waar ik op dit moment mee bezig ben. Het verder vereenvoudigen van de compositie met mijn tot pictogramachtige stileringen teruggebrachte “kipfiguren”. Het gaat hier om de spanning van de lijn en de tussenruimtes, al dan niet geaccentueerd met hier en daar kleur. Ik ben dan erg content dat een deel van mijn publiek deze ontwikkeling weet te waarderen. Op naar de kern van mijn verhaal over contact, verwondering en verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *