Kijkje in de keuken deel 2

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek blijft gesloten tot 28 april. Omdat veel mensen thuis zitten, en velen onder jullie online kijken, wil ik je toch graag op de hoogte houden wat de kunstenaars die met hun werk in de kunstuitleencollectie staan tijdens de corona crisis doen.

Diana van Hal

‘ Het was eerst even rustig op het creatieve vlak, maar langzaam komt de ideeën machine weer op gang. ‘

DIANA VAN HAL 6 APRIL 2020, DORDRECHT

Diana van Hal

Ben jij of dierbaren in jouw omgeving geraakt door corona?

Helaas wel, een van mijn naasten heeft Corona gehad, gelukkig in milde vorm. Ook mijn kennissen kring wordt ook niet gespaard. Zelf ben ik gelukkig goed gezond. Vorige maand had ik een prachtige tentoonstelling bij INKT Delft, al zeg ik het zelf, maar de galerie sloot haar deuren halverwege de tentoonstelling om begrijpelijke redenen. Verder geef ik ook regelmatig lessen en workshops, dat is nu allemaal even on hold.

Lukt het om aan jouw atelierwerk toe te komen?

Nou, ik was even van slag, Maar dat heeft niet zo heel lang geduurd.

Waar ben je op dit moment mee aan het werk?

Ik werk nu aan een lino die even was blijven liggen. Ik onderzoek nu een combinatie van lino in meer kleuren op Linnen, in combinatie met vilt dat bedrukt wordt en geïntegreerd in het beeld. Het blijft altijd een spannend proces, ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.

Komt in deze tijd van crisis extra creativiteit los bij je?

Zeker, het was eerst even rustig op het creatieve vlak, maar langzaam komt de ideeën machine weer op gang. Deze tijd zet je wel aan het denken over waar je staat en wat je zou willen gaan doen.
Ondertussen dienen zich weer verschillende exposities en kansen tot samenwerken aan voor na de zomer, dat helpt altijd! Dus ik ben hoopvol gestemd. Nieuwe plannen ontwikkelen zich ondertussen, maar daar kan ik nog niet zoveel over vertellen. Wel dat ik binnenkort weer en groot formaat Zwart-wit prent ga maken, op linnen gedrukt, naar aanleiding van een herinnering. De prenten worden gaandeweg intiemer en gaan over thema’s en onderwerpen die steeds meer aan mijn eigen leven raken, zoals familie, geliefden. Ik ben het tekenen als zelfstandig medium onderzoeken. Opvallend is de laatste tijd dat de ontwerpen steeds gevoeliger tekeningen worden die niet speciaal vertaald hoeven naar een prent om bestaansrecht te hebben. Dit vraagt om onderzoek en reflectie.

Op de kunst-webshop staat het prachtige werk Hermano van je. Kan je er iets over vertellen?

Op de website staat het werk Hermanos (www.kunst-webshop.nl/product/hermanos), dit is voor mij erg belangrijk werk. Met deze prent begon mijn serie BIG prints, waarin de menselijke figuur het centrale thema in mijn werk werd. Deze prent staat voor de schoonheid van de verbinding tussen twee mensen, het zouden tweelingzielen kunnen zijn. Zo verrassend ook dat ik daar in 2017 meteen de kunst.nl grafiekprijs voor won. Dat was een mooie aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg.

Ben je geïnteresseerd in het werk van Diana van Hal, kijk dan vooral op onze verkoop website www.kunst-webshop.nl waar werk van diverse kunstenaars aangekocht kan worden. Het kunstwerk wordt per post naar je toegestuurd. Als je lid bent van de kunstuitleen, en je hebt een kooptegoed opgebouwd, is het mogelijk om dit uit te besteden aan het werk van Diana van Hal. Neem hiervoor via de mail info@kunstuitleenbollenstreek.nl contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *