Hillegom is een buitenbeeld rijker!

Vanmiddag is het beeld ‘Het gesprek’ van Hans Innmée offcieel onthuld door de directrice Joke Ricke en wethouder Fred van Trigt. Het transparante beeld van kort staal heeft een mooie plek gekregen in het plantsoen bij Woonzorgcentrum Parkwijk HOZO.

Hans is al 30 jaar kunstenaar en van oorsprong een graficus, zijn voorliefde voor linosnede is terug te zien in het beeld. ‘Alsof het beeld met een zwarte stift is getekend’, aldus iemand met wie ik vanmiddag sprak. En zo is het ook. Weet je misschien nog hoe je vroeger een linosnede moest maken? Het linoleum dat je wegsneed, kon niet gedrukt worden met inkt. Alles wat over bleef was een lijn, die werd met een kleur afgedrukt op papier doordat het plaatje door een pers gerold werd. Of, helemaal handvaardigheid, doordat je met een lepel op de achterkant van het papier drukte. Kan je je dat nog herinneren?

In al die jaren heeft Hans zich ontwikkelt in zijn technieken. Van grafiek, naar monotypes, naar schilderijen, naar sculpturen. Zijn thema ‘De kip’ bleef altijd overeind staan!

#Hillegom #hansinnemee

 

One Comment

  1. Leo Remmelzwaal

    Prachtig beeld van Hans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *