NIEUWSTE WERK

Mijn laatste serie schildersdoeken, heeft pioenrozen als thema. De formaten verschillen van klein 40x40 cm naar groot, 130x130 cm. Alle doeken zijn ingelijst met een witgewassen baklijst.

“Het is de taak van de kunstenaar om met zijn of haar werk de toeschouwer

te ontlokken om met een open blik naar de maatschappij, de dagelijkse

dingen van het leven, de schoonheid van de natuur en andere objecten te

laten kijken. Kunst kijken is een ervaring voor de emotie. Daar wordt ieder

rijker van.”

Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek  I  Satellietbaan 14 C  I  2181 MH  I  Hillegom I woe 9.00-12.00  I  do-vrij 14.00-17.00  I  za 10.00-16.00  I  AtelierDenisevanderZande
PI OENROZEN 
mail DENISE

galerie / kunstuitleen

VERDER nog

“Inwoners van de Bollenstreek staan open voor kunst”, zegt Denise van der Zande. Zij kan het weten, want als eigenares van Galerie/Kunstuitleen Bollenstreek ontvangt ze veel mensen die komen kijken naar beeldende kunst. Ook kinderen, want speciaal voor hen is er sinds 2006 de KinderKunstuitleen. Van bollenschuur naar galerie Kunstenares Denise van der Zande schildert en maakt steendrukken. In 1996 studeerde ze af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag .“Ik heb eerst een tijdje allerlei baantjes gehad, maar ik wilde heel graag iets op het gebied van kunst doen. Toen heb ik een oude bollenschuur gehuurd en daar werk van mijn vroegere medestudenten in gezet. In een ruimte van 50 m² konden vijftien kunstenaars hun werk laten zien en uitlenen.” Nu, twee verhuizingen verder heeft Denise met haar man Leo Remmelzwaal een mooie expositieruimte van 200 m² waarin het werk van zo’n tachtig kunstenaars een plaats heeft. Zoveel mensen, zoveel wensen Wat ze wil met kunst in Hillegom? “Dat is een moeilijke vraag”, vindt Denise. “Beeldende kunst is niet weg te denken uit het leven. Kunst is een uiting van emotie en kunst bekijken is een manier om het leven te begrijpen. Maar kunst maakt ook onze woonomgeving of werkplek mooier. Daarom adviseren wij particulieren en bedrijven bij het lenen en aankopen van kunstwerken. We hebben een heel gevarieerde collectie met werk van hedendaagse, professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland, van abstract tot realistisch. Ieder jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe werken. Eens per kwartaal hebben we een nieuwe expositie.” In de expositieruimte zijn verschillende stijlen en technieken te zien; schilderijen, grafiek, beelden, aquarellen en tekeningen. Een lijn in de voorkeur van het publiek kan Denise niet ontdekken. “Zoveel mensen, zoveel wensen.”

 

Bollenstreek

NIEUWSTE WERK

Mijn laatste serie schildersdoeken, heeft pioenrozen als thema. De formaten verschillen van klein 40x40 cm naar groot, 130x130 cm. Alle doeken zijn ingelijst met een witgewassen baklijst.

“Het is de taak van de

kunstenaar om met zijn of

haar werk de toeschouwer

te ontlokken om met een

open blik naar de

maatschappij, de

dagelijkse dingen van het

leven, de schoonheid van

de natuur en andere

objecten te laten kijken.

Kunst kijken is een

ervaring voor de emotie.

Daar wordt ieder rijker

van.”

PIOENROOS 
mail DENISE

Welkom!

Welkom op mijn pagina. Hier wil ik u een kijkje geven in mijn keuken, welk werk ik maak, waar ik mee bezig ben op het moment. Ik ben moeder van drie prachtige kinderen, werk met veel plezier vanaf 1998 aan mijn eigen onderneming Kunstuitleen Bollenstreek, en ik ben zeer regelmatig te vinden op mijn atelier die in de Kunstuitleen gevestigd is. Mijn pagina is op uw smartphone niet geheel te bekijken. Net als onze collectie pagina. Hiervoor gebruiken we teveel afbeeldingen. Wilt u deze pagina’s goed bekijken, dan kunt u dit beter vanaf een groter scherm bekijken.
Dé Kunstuitleen in de Bollenstreek  voor u thuis en voor uw bedrijf!
Openingstijden woensdag 9.00 - 12.00 donderdag 14.00 - 17.00 vrijdag 14.00 - 17.00 zaterdag 10.00 - 16.00 
Dé Kunstuitleen in de Bollenstreek  voor u thuis en voor uw bedrijf!
galerie / kunstuitleen    Bollenstreek